top of page

Kennelaktiviteter

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It’s easy. Just click “Edit Text” or double click me to add your own content and make changes to the font. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

Om aktiviteter i Kenneln

Mentalbeskrivning/Mentaltest

För varje kull som föds i Kenneln, så anordnar vi Mentalbeskrivning (MH)och Mentaltest(MT) när hundarna är i den åldern för detta eller så anordnar vi det i samband med vårt årliga kennelläger.

Att ordna MH och MT innebär att vi får ett högt deltagande ifrån våra valpköpare, vilket är oerhört viktigt som ett av verktygen i vårt avelsarbete!

Kennelläger

Varje år anordnar vi vårt traditionella Kennelläger tillsammans med Thunhukenz Kennel & har nu sedan några år alltid vecka 32!

Under Kennellägret så delar man in sig i grupper beroende på vad man vill träna under dagarna. Kunskapen & erfarenheten bland deltagarna  på lägret är hög & här hjälps vi alla åt, så av den anledningen tar vi inte in externa instruktörer annat än undantagsvis.

 

Vi har under ett par år nu, även lyckats anordnat ett inofficiellt vallanlagstest på kor, detta med en erkänt duktig vallanlagsbeskrivare. Vi har etablerat en bra kontakt med en djurägare strax utanför Borlänge där vi kör vallanlagstesten. 

 

Under kennelveckan så är grillen ständigt tänd under kvällarna & mitt i veckan så har vi alltid den årliga turneringen emellan Kennlarna vilket är mycket uppskattat! Mycket trevligt, på lek men även en hel del allvar :)

Träning

Vi försöker alltid finnas till hands för våra valpköpare med hjälp i träningen i stort och smått, fungerar det inte med fysiska träningsträffar så finns vi alltid behjälpliga över telefon om det uppstår några problem eller funderingar.

Vi har som mål att anordna ett par träningshelger per år utöver Kennellägret & däremellan spontant anordnade träffar över dagen.

mhjilyara.jpg
20767749_1133888846712713_76558789243246

Kennellägren

Vallning

Grundkurs Fårvallning

Lerkulans Vallcenter

2020

bottom of page